Henkie verslaat zijn dressuurcollega’s

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

In de eerste omloop van de KWPN-hengstencompetitie moest Henkie zich nog apart presenteren als Gelderse hengst. Vanmiddag in De Peelbergen mengde de zoon van Alexandro P uit de fokkerij van de familie Hekkert zich weer tussen de dressuurhengsten. En won met vlag en wimpel. Ook Total U.S., winnaar van de eerste omloop, moest zijn Gelderse collega voor laten gaan en werd ditmaal tweede.

De klasse M van de Anemone Hengstencompetitie haalde een hoog niveau. Met maar liefst 88 punten (waaronder een 9.5 voor de stap) was de overwinning voor krachtpatser Henkie en Adelinde Cornelissen. Dinja van Liere kreeg te maken met een wat gespannen Total U.S., de Totilas-zoon sprong zelfs een keer opzij. Niettemin smeet de hengst van Van Uytert en Schockemöhle weer met zijn atletische talenten.

Nogmaals Van Uytert

Joop van Uytert deed goede zaken, want ook zijn Easy Game-zoon Hermès liep een imponerende proef. Met veel expressie en heel actief toonde Hermès kwaliteit in drie basisgangen. Wel maakte jurywoordvoerder Karin Retera een opmerking over de aanleuning.

Hermès en Habanna derde

Hermès moest de derde plaats delen met toptalent Habanna, die vanwege een iets beperkte stap (7) al op voorhand op achterstand stond. Wel liet het neefje van Cosmo onder Kirsten Beckers opnieuw zijn veel aanleg voor de grote sport te hebben.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.