Henrik von Eckermann piekt op Portugese bodem

Henrik von Eckerman, hier met Gotha

Gotha FRH (v. Goldfever) afstaan aan Henrik von Eckerman was een goede zet van werkgever Ludger Beerbaum. Het duo won afgelopen winter in Mechelen de wereldbeker, ze waren tweede in de Grote Prijs van Bordeaux, vierde in de Grote Prijs van Zürich en lieten zich vanavond bekronen als winnaar van de Global Champions Tour in Estoril. De opbrengst: 94.050 euro. 

Na twee omlopen kwam er een barrage met vijf ruiters aan te pas. Gotha FRH bleef een halfve seconde voor op Scott Brash met olympisch springpaard Hello Sanctos, een zoon van Quasimodo van de Molendreef. Ludiana Diniz liet zien dat het sneller kon met Winningmood van de Arenberg (v. Darco), maar moest dit met een fout bekopen.

De vierde prijs ging naar Richard Spooner met Cristallo, vorige week nog winnaars in Monaco. Als vijfde volgde Faleh Suwead Al Ajami met de van Stal Tops afkomstige Zorro Z (v. Zandor Z). Gerco Schröder finishte met de onervaren Castelino van de Helle (v. Cassini I) op de 26e plaats met twee foutjes. Harrie Smolders werd 34e met de negenjarige Jackson Hole (v. Quite Easy).

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.