‘Hero is een imponerend paard met veel machtsvertoon’

Extra reden voor een feestje voor Emmelie Scholtens, want naast de verjaardag van haar partner Jeroen Witte, wist ze ook op overtuigende wijze de halve finale van de Subli Competitie te winnen met Hero. De Apache zoon scoorde negens voor de draf en galop en behaalde een eindscore van 85,2%. “Hero is een imponerend paard met veel machtsvertoon. In onze ogen een fijn toekomstig paard”, aldus de jury.

Dinja van Liere reed twee paarden naar een finaleplek tijdens Jumping Amsterdam. Met KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) werd ze tweede met 83,60% en met Hartsuijker (v.Johnson) vijfde met 78,60%. “Hèrmes laat zien al goed te kunnen sluiten, hoewel hij in de verruiming soms nog iets meer bodem mag pakken. De combinatie is een mooie verschijning in de baan. Ook Hartsuijker werd netjes voorgesteld en liet een constante verrichting zien, hij zou nog iets sneller in het achterbeen mogen zijn.”

Hoge ogen

Met exact 81% behaalde Lotte Meulendijks een finale ticket met Hennesey (v.Tuschinski). Hennesey toont veel souplesse, heeft een goede stap en draf, maar de merrie mag in de galop nog meer sluiten.

Habibi DVB (v.Don Schufro), gereden door Mara de Vries, is een paard met veel lossigheid. Helaas had deze combinatie een paar storingen in de proef, maar Habibi DVB is een paard waar we wel goede verwachtingen van hebben. Tijdens de finale in Amsterdam komen er volgens ons vijf paarden in de baan die hoge ogen zullen gooien”, vertelt Jeanette Wolfs.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.