Hessel Hoekstra sluit Jumping de Achterhoek af met overwinning

Hessel Hoekstra en Qstar (archieffoto). Foto: FotoTrailer

Hessel Hoekstra heeft de Morssinkhof Rymoplast Prijs op Jumping de Achterhoek gewonnen, een 1,40 m-rubriek met barrage voor junioren. Laurie Touw en Simon Morssinkhof streden om plaatsen twee tot en met vijf.

In het basisparcours ging Hoekstra als eerste van start met de negenjarige NRPS-ruin Qstar en kwam foutloos over de finish, waarmee hij een startbewijs voor de barrage verdiende. Touw bleef met twee paarden foutloos, evenals haar Belgische concurrent Morssinkhof.

Morssinkhof tweede

Hoekstra en de Quasimodo Z-zoon klokten een tijd van 26,46 seconden, waarmee ze gelijk een goede uitgangspositie hadden. Morssinkhof bleef met Gines van de Klunderd (v. Chatman) foutloos, maar kwam net iets minder dan een seconde tekort om de leidende positie over te nemen. Met de Chacco Blue-dochter Cara Victoria zag de Belg één balk vallen en eindigde als vijfde.

Touw op drie én vier

Met Demacoemba (v. Canturano) mocht Touw als derde opstellen. Ze stuurde de KWPN-merrie in 29,37 seconden over de finishlijn. Met de Acolino-zoon Carel van Donderen kreeg ze vier strafpunten en eindigde op plaats vier.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.