Highway M TN steekt er weer bovenuit

6 Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z x Darco)

De juryleden Daan Nanning en Nathalie van der Mei hadden het vanavond niet moeilijk. In de hal van Van der Valk in Zuidbroek was er gewoon niet één die zo goed sprong als Highway M TN. Patrick van der Schans reed de KWPN-goedgekeurde zoon van Eldorado overtuigend naar 51 punten en de tweede overwinning op rij in de Blom Hengstencompetitie.

“Nou ja, zo ziet een springpaard eruit”, zei Nathalie van der Mei toen de explosieve bruine zijn tweede ronde had afgelegd, bij elke sprong weer van de grond af knallend. “Abnormaal veel kwaliteit”, vond Van der Mei. “Steeds weer goed terugspringen, goed van de paal en met vermogen.”

Veel vermogen en kwaliteit

Heel veel vermogen en kwaliteit liet ook de nummer twee Heart Touch (Untouched x Vingino) zien. Onder Leon Kuypers was de rijderij van de hengst nog niet optimaal, vooral het sluiten vond Heart Touch nog een beetje moeilijk.

Hermantico en Hot Spot

Met veel vermogen en voorzichtigheid pakte Hermantico (Comme Il Faut x Colbert GTI) de derde plaats. De zeer grote hengst liet zich door Jesper Romp al heel goed rijden. Hermantico moest zijn podiumplaatsje delen met Hot Spot, gereden door Mathijs van Asten. In de eerste omloop was de zoon van Hors la Loi II uit de stam van Querly Chin mooi scherp aan de sprong, in de tweede manche liet de vos zich fijn rijden, maar was de scherpte er volgens de juryleden een beetje af.

Functionele rondes

Met mooie, weinig spectaculaire, maar zeer functionele rondes eindigde Hooligan (v. Catalido), gereden door Jesper Romp, op de vijfde plaats, gevolgd door de vermogende en gretige Heathrow (v. Der Senaat 111).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.