Ga naar hoofdinhoud

Hija van Strokapelleken van Ward naar Wathelet

Gregory Wathelet op Hija van Strokapelleken Foto video still
Gregory Wathelet heeft de teugels van Hija van Strokapelleken overgenomen van McLain Ward. De elfjarige dochter van Calido I was sinds januari bij Ward onder het zadel en het paar won direct drie keer op het winterfestival in Wellington en één keer in Ocala.

De schimmelmerrie Hija van Strokapelleken begon haar internationale carrière onder Roger Yves Bost. In oktober 2015 verscheen Pénélope Leprevost voor het eerst met de merrie in de ring. Op de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera won het duo diverse prijzen en ze schreven de Grote Prijs van Le Touquet op hun naam.

Via Jennifer Gates naar McLain Ward

Begin vorig jaar kocht Jennifer Gates de dochter van Calido I maar gaf het paard bijna meteen door aan Nayel Nasser. De Egyptenaar was weinig gelukkig met Hija in de parcoursen en de merrie ging begin dit jaar over naar McLain Ward. Hij boekte wel de successen met de merrie waaronder vier overwinningen op het winter circuit in Florida. Ward eindigde met een zesde plaats in de 5* Grand Prix van Wellington in maart.

Debuut Wathelet in Valkenswaard

Gregory Wathelet heeft Hija van Strokapelleken inmiddels in zijn stallen. De Belg debuteerde gisteren in de 1,45m-proef bij Tops International Arena in Valkenswaard, de combinatie kreeg twee balken en eindigde als 43ste.

Kijk hier naar de uitslag met video.

Bron Horseman.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.