‘Hobbyruiter’ Markus Brinkmann opgenomen in B-kader

Door zijn constante goede prestaties van de afgelopen maanden heeft het DOKR besloten Markus Brinkmann aan het B-kader toe te voegen. Brinkmann staat op dit moment 23ste op de ranglijst voor de wereldbekerfinale in Omaha en met de wedstrijd in Gotenburg nog te gaan lijkt de 36-jarige springruiter zijn grote doel te bereiken.

Markus Brinkmann reed zich in dit wereldbekerseizoen al een aantal keren in de prijzen. Het begon met een tiende plaats is Stuttgart en daarna volgden twee vijfde plaatsen in Leipzig en Bordeaux. Hiermee lijkt de reis naar Amerika bijna zeker.

Hobbyruiter

De finale in Omaha is het doel voor Brinkmann die als pure ‘hobbyruiter’ in de voetsporen van zijn vader treedt. Markus leidt samen met zijn vader Wolfgang en oom Klaus het familiebedrijf Bugatti, waartoe onder meer het kledingmerk Pikeur behoord. Wolfgang Brinkmann was in 1988 de enige echte amateur die in het gouden Duitse team zat van de Olympische Spelen van Seoul. Zijn zoon lijkt in zijn voetstappen te treden.

Pikeur Dylon

De tienjarige Holsteiner Dylon (v. Diamant de Semilly) is het eerste paard van Markus Brinkmann. Daarnaast heeft hij de eveneens tienjarige Pikeur Quick Fire (v. Quintero) en het jongere paard Kingston vh Akenhof (v. Electro) in zijn stallen.

Sterk team

Aan St. Georg verklaarde Markus Brinkmann over zijn goede prestaties naast zijn drukke werkzaamheden: “Het kan alleen maar functioneren met een sterk team op stal en in de onderneming. En dat heb ik gelukkig, net als goede paarden. Dat maakt het succes.”

Bron St Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.