Hoekstra en Jochems succesvol in 3* Grand Prix Wilkow

Marriet Hoekstra hier met Eat my Dust Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marriet Hoekstra en Kevin Jochems hadden al de nodige prijzen binnen gehaald op de 3*-wedstrijd in het Poolse Wilkow, Jakubowice. In de afsluitende Grand Prix was er voor beiden nog de kers op de taart, Hoekstra werd met U Bresco Z (v. Untouchable Z) vijfde en Jochems volgde met een zesde plaats op Captain Cooper (v. Namelus R). De overwinning ging naar de Tsjech Ondrej Zvara met Cento Lano (v. Cento Lano).

De negen beste ruiters uit de eerste ronde kwamen terug voor de finale van de 1,60m Grand Prix. De Tsjechische ruiter Ondrej Zvara reed in de tweede ronde foutloos en was met afstand de snelste op zijn Belgisch gefokte Cento Lano. Zijn tijd van 45,82 seconden was bijna twee seconden sneller dan die van Jan Bobik. Bobik reed voor eigen publiek Chacco Amicor (v. Chacco-Blue) naar de tweede plek.

Ook de derde plaats kwam in Poolse handen, in die van Wojciech Wojcianiec met de KWPN gefokte Naccord Melloni (v. Nabab de Reve). De vierde dubbele nul ronde was voor de Duitse ruiter Franz Steiner jr. met Cortez 63 (v. Corofino II).

Zowel Marriet Hoekstra als Kevin Jochems kregen een tijdfout aan de broek in de eerste omloop. In de tweede omloop bleven ze beiden foutloos. Hoekstra was met de Untouchable-dochter U Bresco Z wat sneller dan Jochems en pakte het vijfde geld. De zesde plaats was dus voor Kevin Jochems en Captain Cooper.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.