Ga naar hoofdinhoud

Hoog niveau halve finale NK subtop

Lynne Maas en Zamora
Lynne Maas en Zamora
Afgelopen weekend streden de subtopruiters in de halve finale in Uden voor een startbewijs voor het NK dat 28 februari en 1 maart zal plaatsvinden in Ermelo. De strijd was groot en het niveau hoog. Naast het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour waren er in Uden ook kadervormingswedstrijden voor de U-25 en de Grand Prix. Ook hier was het niveau goed en er werden verschillende kaderscores behaald.

Dinja van Liere was met Duval’s Capri Sonne (v. Rhodium) weer een klasse apart en won de Intermediaire I met een score van maar liefst 76,12%. Diederik van Silfhout volgde met Zep (v. OO Seven) op de tweede plaats met 73,42%. De eerste zes combinaties bleven boven de 70%-grens. In de Lichte Tour mogen 20 combinaties door naar de finale in Ermelo.

In het ZZ-Zwaar was Van Silfhout ook nadrukkelijk aanwezig. Met de expressieve Bon Jovi ( v. UB40) won hij de eerste proef met 74,57%. In de tweede proef werd hij tweede met 71,29%. Theo Hanzon won deze proef met Helena vh Goorhof (v. Gribaldi) met ruim 75%, nadat hij tweede werd in de eerste proef met 73,29%.
In de eindstand gaat Hanzon als eerste door naar de finale, gevolgd door Van Silfhout, Dinja van Liere met Hexagon’s Denzel (v. Zidane), Tatiana Makarova met President’s Allright (v. Jazz) en Noortje van der Hoof met Zorro (v. Rhodium). In Totaal mogen 20 combinaties van het ZZ-Zwaar door naar Ermelo.

Kyra Klinkers voerde de kleine groep U-25 aan met de zelf gefokte Tara (v. Jazz). Zij behaalde 68,10%, wat bijna een A-kaderscore betekende.
In de Grand Prix, die ook gold als kadervormingswedstrijd was Lynne Maas oppermachtig. Met Zamora (v. Krack C) behaalde ze een A-kaderscore van 71,67%. Diederik van Silfhout werd tweede met Vorst D (v. Hors la Loi) met 71,74%, eveneens een A-kaderscore. Marjan van der Jagt en Radetzky (v. Houston) volgden met 69,47% op de derde plaats. Het was de derde B-kaderscore voor de combinatie.

Bekijk hier de uitslagen en de gekwalificeerde combinaties.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.