Van den Hoorn en Hamminga: ‘We begeleiden ruiters die er behoefte aan hebben’ Exclusief

Still ClipmyHorse.tv

Gert van den Hoorn en Johan Hamminga maken al zo’n vijftien jaar deel uit van het begeleidingsteam voor de Nederlandse combinaties op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In een interview met Paardenkrant-Horses.nl-redacteur Bettine van Harselaar vertellen de twee heren wat zij nu eigenlijk doen. “We begeleiden en ondersteunen ruiters die daar behoefte aan hebben.” 

Eerder waren Van den Hoorn en Hamminga (samen met wijlen Wim Ernes) ook verantwoordelijk voor de selectie, maar dat is vorig jaar veranderd. Sindsdien wordt er gewerkt met selectiewedstrijden.

Blij toe

Misschien moeten Hamminga en Van den Hoorn maar blij toe zijn, want de Nederlandse prestaties in eigen huis zijn (afgezien van de resultaten van de paarden van Adelinde Cornelissen: twee keer beste Nederlandse resultaat en een zilveren medaille met Governor) niet bepaald iets om trots op te zijn.

Hannover, Oldenburg en Denemarken

Hannover (twee gouden medailles, een keer zilver), Oldenburg (zilver en brons) en zelfs het veel kleinere Deense stamboek (goud en brons) lezen het KWPN de les in Ermelo. Zelfs een particuliere stal (die van Helgstrand: goud, zilver en brons) doet het beter dan het gehele KWPN.

Bekijk hier de video van ClipmyHorse.tv:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ClipmyHorse.tv

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.