Houtackers en Kuipers rijden zich opnieuw in de prijzen

Yves Houtackers, hier met Liza Minelli. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen weekend mochten Yves Houtackers en Doron Kuipers zich al opstellen in de prijsuitreiking op de Costa del Sol Tour. Vandaag was het voor beide ruiters opnieuw raak. Houtackers reed zich bij de zevenjarigen op het podium, terwijl Kuipers bij de vijfjarigen vijfde werd. 

Bronislav Chudyba was in de rubriek voor zevenjarige springpaarden de niet te kloppen ruiter. Met Carambole-nakomeling Fredericks, die in 2015 op de Sales of the Rising Stars voor 125.000 euro werd geveild, zette hij in de barrage de snelste tijd neer. Antonia Andersson kon met Anaella de Lojou (v. Apache d’Adriers) geen weerstand bieden en werd tweede. Houtackers zadelde voor deze rubriek Artrevido de Beaufoour (v. Diamant de Semilly) en werd niet onverdienstelijk derde.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was het een combinatie die er met kop en schouders bovenuit stak. Lauren Edwards en Carumba (v. Cardento) reden een razendsnelle barrage in een tijd van 33.07 seconden en pakten daarmee de overwinning. Landgenoot Benjamin Raistrick en Heaven Can Wait E (v. Up to Date) finishten anderhalve seconde langzamer en stelden daarmee de tweede plek veilig.

Het derde prijzengeld ging naar de Egyptische ruiter Sameh El Dahan die met Enigma K (v. Cellestial) op Annika Axelsson voorbleef. De Zweedse amazone stuurde Image Olympic (v. Indoctro) naar de vierde plek. Kuipers en Helvetia Moeders W (v. Tangelo van de Zuuthoeve), die de ruiter afgelopen november samen met Anne van der Eyk aankocht op de HSH Auction, maakten de top vijf compleet.

Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen.
Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.