Houtzager met Edinus tweede in Medium Tour finale

Marc Houtzagermet Sterrehof's Calimero Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het CSI3* in Donaueschingen werd gistermiddag afgesloten met de finale in de Medium Tour. Marc Houtzager zette zijn goede vorm door met de achtjarige Edinus en werd tweede achter Tina Deuerer met C T (v. Casall). Robert Vos werd als snelste vierfouter met zijn ervaren Carat (v. Cardento) vijfde.

Twaalf combinaties traden aan in de tweede ronde van de finale over 1,50m. Marc Houtzager, die even hiervoor in de Grote Prijs minder gelukkig was, reed een ijzersterke ronde met Edinus. Voor het fokproduct van Carla Euverman uit Enschede was het zijn eerste concours op 1,50m hoogte en zette opnieuw een goed resultaat neer. De achtjarige zoon van Padinus bleef nul in een tijd van 44,59 seconden.

Duitse Deuerer wint

Alleen de Duitse amazone Tina Deuerer verbeterde de prestatie van Houtzager en won de finale met de Casall-zoon C T in 43,98 seconden. Ook Marc Houtzagers vrouw Julia bleef foutloos in de tweede omloop met de Canturano-merrie Sterrehof’s Dante. Haar tijd was goed voor de vierde plaats achter Wilton Porter met Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco).

Robert Vos de snelste

Robert Vos haalde het onderste uit de kan van zijn zeventienjarige Cardento-zoon Carat om de finale te winnen. De tijd was inderdaad de snelste (41,41 seconden) maar een balk bracht hem op de vijfde plaats. Ook Gert-Jan Bruggink kreeg een balk in de tweede ronde en werd op Chanyon (v. Chacco Blue) negende. De overige Nederlanders konden zich niet plaatsen voor de tweede manche.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.