Hunter Fairy wint onder Leontine Bruin vierjarigen in IJsselmuiden

Nick van den Broek met Genua HBC. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

De techniek en het vermogen van Hunter Fairy maakten het verschil, hiervoor kreeg hij de hoogste score van de dag van juryleden Arend Zoer en Marcel de Boer. De mooie zwarte hengst van Nabab de Reve x Nassau sprong met Leontine Bruin goed en zeer overtuigend naar de winst.

Bij de vijfjarigen was Nick van den Broek weer eens goed op dreef. Met de patent springende Cantos-zoon Genua HBC reed hij Peter Olthof met Greatfull op bijna een seconde achterstand.

Bij de zes- en zevenjarigen was het Anne-Lotte Tijhuis die aan het langste eind trok. Op haar snelle en kort wendbare paard Casaktie is ze de hele competitie al goed op dreef en dit keer wist ze Frank Buitenhuis met een nipt verschil van zes honderdste te verslaan.

Tussenstand geschud

De laatste competitiewedstrijd heeft de tussenstanden nogmaals geschud om de eindstand voor de finale, die op 20 en 21 januari op Indoor Drachten, te bepalen. De beste drie resultaten van de vijf gereden wedstrijden tellen mee.

Komende week wordt de eindstand opgemaakt. Daarnaast krijgen de winnaars over de drie beste resultaten (beste vierjarige, beste vijfjarige en beste zes- of zevenjarige), een extra prijs uitgekeerd mits ze aanwezig zijn bij de finale in Drachten. De fokkers van deze paarden krijgen ook een extra prijs uitgekeerd bij aanwezigheid in Drachten.

Uitslag vierjarigen
1. Leontine Bruin met Hunter Fairy (Nabab de Reve x Nassau, gefokt door C.L. Vrolijk-Huijzer – Almen) 25,4 (8,7 – 8)
2. Ivo Busscher met H Umonia  (Cliff Z x Odermus R, gefokt door E.J. Tijink – Almelo)  25,2 (8,6 – 8)
3. Béanke Roeland met Hakuna Matata (Corland x Jimtown, gefokt door M. Toering – Genemuiden) 25,0 (8,6 – 7,8)
4. Roel Harke met Hercules (Numero Uno x Guidam, gefokt dor F.A.M. van Gurp – Zwolle) 25,0 (8,5 – 8)

Uitslag vijfjarigen
1. Nick van den Broek met Genua HBC (Cantos x Numero Uno, gefokt door HBC Stal – Boijl en F. Huizinga – Hellum)  0-0-33,66
2. Peter Olthof met Greatfull (Congress x Peking, gefokt door M. Schmidt – Lemgo, Duitsland) uitslag 0-0-34,38
3. Joey Lansink met Eurocool’s Granny Smith (Eldorado van de Zeshoek x Baloubet du Rouet, gefokt door Dhr. en Mevr. van Maaswaal – ’t Goy) 0-0-34,85

Uitslag zes- en zevenjarigen
1. Anne-Lotte Tijhuis met Casaktie (Cascari x Caresino, gefokt door J. Hulshof – Zenderen) 0-0-33,10
2. Frank Buitenhuis met Enoamirette (Padinus x Acord II, gefokt door H. Nijhof – Wierden) 0-0-34,16
3. Vincent Bourguignon met ChaBlou (Chacco-Blue x Balou du Rouet, gefokt door Gestüt Lewitz, Steinfield, Duitsland) 0-0-34,39

In de loop van volgende week wordt de lijst met geselecteerden voor de finale die op 20 en 21 januari plaatsvindt op Indoor Drachten gepubliceerd. Deze verschijnt zowel op www.startlijsten.nl als op www.jongepaardencompetitie.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.