Ga naar hoofdinhoud

Ilse van Cranenbroek wint mega spannende selectie: ‘Het voelt als de eerste keer’

Ilse van Cranenbroek met Emerald S. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
In de Lichte Tour van de Subtopwedstrijd in Werkendam werd een felle strijd geleverd om de selectiepunten voor de indoorkampioenschappen. Maar liefst acht zes combinaties scoorden boven de 70 procent met als aanvoerder Ilse van Cranenboek die Emerald S (v. Ampere) naar de topscore van 74,28% stuurde. Robin van Lierop en Finja (v. Flatley) kregen van de hoofdjury precies dezelfde punten, maar eindigden met een gemiddelde van 73,09% uiteindelijk op de tweede plaats.

Het succesvolle duo Ilse van Cranenbroek met Emerald S werd beloond met een enorme rits achten, waaronder voor de houding en zit van de amazone. “Dat is ook wel eens leuk”, vertelt de amazone die zelf vooral kritisch is op de verbeterpunten. “Bij het losrijden voelde Emerald heel fijn en hij sprong de series kaarsrecht. In de ring kon ik dat helaas niet helemaal vasthouden en kregen we in de serie om de drie toch weer een slinger.”

Muggenziften

“Met zo’n score lijkt het misschien muggenziften maar in de ring presteert Emerald echt onder z’n kunnen. Thuis is het een fantastisch paard om op te zitten en op concours krijg ik hem niet zo goed voor elkaar. Het is frustrerend als je weet dat het nog zoveel beter kan maar in de ring krijg ik dat er nog steeds niet uit. Hopelijk gaat dat ooit nog een keer lukken, dus er is nog steeds werk aan de winkel”, aldus de ambitieuze amazone.

Pet afwachten

Met het sterke deelnemersveld had Van Cranenbroek haar kansen vooraf niet al te hoog ingeschat. “Het ging zwaar worden, helemaal toen ik de score van Robin en Finja zag. Maar ik ben super blij hoe het heeft uitgepakt. Deze overwinning voelt alsof het de eerste keer is. Het moet iedere keer toch maar gebeuren en met Emerald is het altijd afwachten hoe z’n pet staat”, vervolgt ze lachend. “Paardrijden blijft een moeilijke sport en ik heb veel te danken aan de kwaliteit van Emerald, daar ben ik iedere dag heel dankbaar voor.”

Beste trainer ‘ever’

De amazone is ook blij met de hulp van Diederik Wigmans, maar dat geldt alleen voor de training thuis. “We trainen wekelijks samen maar als Diederik er op wedstrijd bij is, werkt dat niet voor mij. Dan let ik teveel op Diederik in plaats van naar Emerald te luisteren. Hij is de beste trainer ‘ever’ en ik app hem na een wedstrijd als eerste. Maar ik heb tegen Diederik gezegd: kom toch maar niet meer naar de wedstrijden.”

Jong talent

Na koplopers Van Cranenbroek en Van Lierop volgde Mara de Vries op de derde plaats. Zij reed de zevenjarige WK-merrie Farzana G (v. Ampère) naar 71,64%. Leeftijdsgenoot Figaro (v. Apache) volgde met Sandy van Boxmeer op de vierde plaats met 71,58%. De 21-jarige Jasmien de Koeyer en Esperanza (v. Desperados), die een enorm succesvolle periode bij de young riders beleefden, eindigden met 70,72% als vijfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Riccardo Sanavio: ‘Iets meer risico pakte goed uit’
Suzanne van de Ven pakt volle mep op Subtopselectie: ‘Voor mij ook een verrassing’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.