Ga naar hoofdinhoud

Image HBC geruind voor de sport

Image HBC. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De tuigpaardhengst Image HBC (Ditisem x Victory) wordt voortaan als ruin uitgebracht in de sport. Fokker en eigenaar van Image, Jan Schep, vertelt: "We hebben er in het belang van de hengst voor gekozen hem te castreren. Hij is en blijft veel hengst en voor Image HBC bleek het uitbrengen in de sport en het dekken niet in zijn voordeel te werken." Image blijft middels diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij.

De in 2016 goedgekeurde Image HBC is vorig jaar en dit jaar al met succes in de sport uitgebracht door Harry van Middelaar en werd vorig jaar na zijn afstammelingenkeuring gehandhaafd voor de fokkerij. De combinatie sport en fokkerij bleek voor de hengst echter niet optimaal.

Goed als hengst én in de sport

“De afgelopen periode hebben we meer dan voldoende diepvriessperma gevangen, waardoor hij de fokkerij kan blijven dienen. Hij doet het goed als hengst én in de sport en op deze manier kunnen we het voor zowel Image als voor de fokkerij goed oplossen”, aldus Schep.

Plezier en vertrouwen

Van Middelaar, die al vanaf het begin de rijder is van Image kijkt met plezier vooruit: “Ik denk dat Image al heeft bewezen veel aanleg te hebben als sportpaard, met zijn imponerende model, kracht vanuit het achterbeen en front. De combinatie sport en fokkerij is voor hem lastig gebleken, maar we kijken met vertrouwen uit naar het vervolg van zijn sportcarrière!”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.