Imagine in ijzersterke vorm naar overwinning bij vijfjarigen

Bart Veeze met Imagine (v. Dream Boy). Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

De top drie in de halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen werd uitgemaakt door drie paarden die tien dagen geleden nog deelnamen aan de finale van de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden: Indian Rock (v. Apache) onder Emmelie Scholtens en Imagine (v. Dream Boy) en Imposantos (v. Wynton) onder Bart Veeze.

De overwinning werd uiteindelijk opgestreken door de elegante, maar zeer expressief bewegende Imagine met 92,2 punten. De merrie is minstens zo goed in vorm als op het WK en liep de proef met veel gemak door. Onder Scholtens eindigde Indian Rock met 90,6 punten op plaats twee. De KWPN-hengst overtuigde met zijn enorme galoppade en werd met veel rust voorgesteld. De hengst heeft een imponerend voorkomen, maar mag in de draf achter nog net wat actiever blijven.

Gedragenheid

Ook Imposantos liet zien nog steeds in uitstekende vorm te verkeren. Met 90,4 punten eindigde hij vlak achter Indian Rock. De goedgekeurde hengst ging met veel gedragenheid en balans door de ring. Daarmee kende de halve finale een bijzonder sterke top drie.

Enorme galoppade

De nummer vier van de halve finale, Inferno (Everdale x Trento B) onder Quinty Vossers, galoppeerde bijna voor een elf en toonde vooral veel aanleg voor het sluiten. Daarbij bleef hij constant fraai en gemakkelijk in de aanleuning. WK-ganger Iconic B (v. Bon Bravour) onder Joyce Lenaerts maakte de top vijf compleet. De hengst heeft een fraai front met veel oprichting en beweegt met veel schwung, maar zou actiever mogen aantreden in het achterbeen.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.