Ingrid Klimke wint met Firlefranz traditionele ‘Optimum’ in Münster

Firlefranz Foto: Equitaris/Sabine Wegener

De ‘Westfalen-Wappen’ en ‘Optimum’ zijn traditiegetrouw de dressuurpaardenproeven voor drie- en vierjarigen op het Turnier der Sieger in Münster. Ingrid Klimke was met haar eigen Franziskus-zoon Firlefranz de beste in het Optimum voor vierjarigen met een 8.6. Scalino won onder Andrea Krehenwinkel de Westfalen-Wappen voor driejarigen.

Vorig jaar kocht Ingrid Klimke de Westfaler Firlefranz bij Holkenbrink. Met vader Franziskus heeft de Duitse amazone al de nodige successen geboekt, zoals de tweede plaats in de Nürnberger Burg Pokal-finale. Firlefranz, inmiddels geruind, treedt in de voetsporen van zijn vader met de overwinning in Münster. Voor de draf scoorde de vierjarige vos een 9.5 en met een totaal van 8.6 schreef het paar het Optimum op hun naam.

Winnaar sporttest

De Oldenburger hengst For Final (v. For Romance OLD), winnaar van de sporttest dit voorjaar, werd onder Stefanie Ahlert tweede met een gemiddelde van 8.5. Voor de aanleg kreeg de hengst van Leistungszentrum Lodbergen een 9.0.

Westfalen Woche

De derde plaats was voor Claudia Rüscher en de Westfaalse hengst Rosendiamant (v. Rohjuwel) met 8.4 gemiddeld. Vorige week was de hengst de beste vierjarige op de Westfalen Woche.

Driejarigen

Scalino onder Andrea Krehenwinkel was de beste driejarige. De zoon van Sir Heinrich uit Ehrentusch-moeder kwam uit op een totaal van 8.1. Equitop (v. Equitaris x Insterburg) werd tweede met 8.0. De Escolar-dochter Egalité (vm. Jazz Tim) werd derde met een gemiddelde van 7.4.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.