Ingvarssson verstoort Oranje feestje in Drachten

Gerco Schröder en Glock's DebaliaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de Big Tour op Indoor Drachten was gisteravond voor Robin Ingvarsson met Hansson Wl (v. Hip Hop). De Zweedse ruiter was de enige buitenlander in de verder Nederlandse top 5 en gooide met zijn snelle foutloze barragerit roet in het eten van de Nederlandse ruiters. Gerco Schröder werd tweede in deze rubriek over 1,45m en Albert Zoer eindigde op de derde plek.

Ingvarsson was niet de allersnelste in de barrage met zijn Hip Hop-hengst, de snelste rit was van Sanne Thijsssen met Captain Cooper. Thijssen liet de zoon van Namelus R in 25,27 seconden over de eindstreep galopperen, maar kreeg vier strafpunten en eindigde net buiten de top 5 op de zesde plaats.

Top drie

Schröder was met Glock´s Debalia goed voor de tweede snelste foutloze rit. De Numero Uno-dochter kwam in 37,25 seconden aan de finish met Schröder en vormde daarmee geen bedreiging voor de 36,01 seconden van het Zweedse paar. Zoer zadelde Delgado voor deze tweesterren proef en stuurde de ruin van Verdi, die zelf onder Maikel van der Vleuten voor het eerst sinds lange tijd weer internationaal in actie te zien is dit weekend in Basel, in 37,85 seconden rond.

Foutloos

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door Ben Schröder en Willem Greve. Beiden bleven foutloos in de barrage. Schröder zat in het zadel van Davino Q en kwam in 40,52 seconden aan de finish met de KWPN-ruin van Vingino. Dat leverde de vierde plaats op voor het paar. Greve volgde met Zypria S (v. Canturo) in een tijd van 40, 79 seconden. Met deze langzaamste foutloze rit maakten Schröder en de Canturo-dochter de top 5 compleet.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.