Ga naar hoofdinhoud

Internationaal Grand Prix-debuut voor nieuwe combinaties

Laura Tomlinson-Bechtolsheimer, hier met Mistral Hojris. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het Global Dressage Festival in Wellington staat vandaag een CDI3* Grand Prix op het programma. Verschillende ruiters maken in deze rubriek hun internationale Zware Tour-debuut. Daaronder de Britse oympische medaillewinnares Laura Tomlinson-Bechtolsheimer, die debuteert met de merrie Rosalie B (v. Rubin Royal).

De familie Bechtolsheimer kocht de tienjarige Westfaalse merrie eind vorig jaar van Laura’s trainer, de Duitser Klaus Balkenhol. Zijn dochter Anabel heeft de Rubin Royal-merrie uitgebracht in de Lichte Tour.

Sarah Daehnert brengt Half Moon Delphi, het voormalige toppaard van Michael Eilberg voor het eerst in een internationale Grand Prix aan de start. De Amerikaanse, die getraind wordt door Patrik Kittel, en de veertienjarige schimmelmerrie maakten vorige maand in Wellington hun Grand Prix-debuut in een nationale rubriek (66,10%). Daehnert kreeg de ervaren Dimaggio-dochter in 2015 onder het zadel met als doel kwalificatie voor Rio.

Chris von Martels, in 2015 winnaar van teamzilver en individueel brons op de Pan American Games, rijdt vandaag Divertimento. De Canadees least de veertienjarige ruin sinds kort van de Zweedse topamazone Tinne Vilhelmson-Silfvén, in de hoop met deze Westfaler een ticket voor Rio te bemachtigen.

Charlotte Jorst rijdt Akeem Foldager in Wellington voor het eerst internationaal, na een nationaal debuut afgelopen jaar in Californië. De inmiddels veertienjarige DWB-ruin liep eerder internationaal onder Andreas Helgstrand, waaronder op het EK in 2013.

Opvallende debutante op de startlijst is Denielle Callagher-Legriffon. De Canadese amazone rijdt Steeped in Luck, die waarschijnlijk de eerste Irish Draught – een traditioneel Iers boerenpaard – is op dit hoge niveau in de dressuursport.

Klik hier voor de startlijst.

Bron: Horses/DressageNews

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.