Internationaal springpaard en stammoeder Fleche du Mury Marais Z overleden

Catherine de Buyl maakte op haar Facebookpagina bekend dat ze haar merrie Fleche du Mury Marais Z op 28-jarige leeftijd heeft laten inslapen. De dochter van Feinschnitt I sprong zelf op het hoogste niveau, maar werd nog meer bekend door de prestaties van haar kinderen L’Espoir (onder Ludger Beerbaum en Geir Gulliksen) en Best of Mury Marais Z (vijfde op het WK in Lanaken).

Fleche du Mury Marais maakte in de springsport carrière onder het zadel van de stalruiter van Catherine de Buyl, Patrick Mc Entee. Ze werd vervolgens verkocht aan Vittorio Orlandi, en werd uitgebracht door Guido Dominici. Samen maakten ze vaak deel uit van het Italiaanse Nations Cup team.

L’Espoir

Fleche eindigde haar sportcarrière onder Pilar Cordon en kwam als zestienjarige weer teug op stal bij Catherine de Buyl in België. De merrie bracht vijf kinderen waarvan haar eerste, de Landwind II-zoon L’Espoir de bekendste is. Onder Ludger Beerbaum won L’Espoir onder meer team brons op de WEG in Aken (2006). Daarna ging de ruin naar de Noorse springruiter Geir Gulliksen en sprong met hem mee op de WEG in Kentucky in 2010.

Best of Mury Marais

Haar laatste veulen Best of Mury Marais is van de hengst Bonaparte Z. Onder het zadel van Patrick Mc Entee liep de bruine ruin naar de vijfde plaats op het WK voor vijfjarigen in Lanaken vorig jaar.

Bron Studforlife/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.