Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth achter Laura Graves: ‘C’est la vie’

Ze staat er niet vaak, maar vandaag moest Isabell Werth toch genoegen nemen met de tweede plaats. "C'est la vie", grapte de Duitse in haar beste Frans na afloop van de kwalificatieronde voor de Wereldbekerfinale van morgen.

Laura Graves was vandaag duidelijk de sterkste. Terwijl de Amerikaanse nog wel de moeilijkste aanloop kende. “Het is lastig voor ons Amerikanen omdat onze kwalificatiewedstrijden allemaal buiten zijn. Ik maakte me vooral zorgen om het voorterrein. Dat is hier zo kllein en Verdades is erg heet. Ik train hem alleen maar op ontspanning. Mijn grote geluk is dat Verdades wel altijd heel eerlijk is. In de 20-60-baan kan ik op hem vertrouwen.”

Erg heet

Dat kon Isabell Werth vandaag in veel mindere mate op Weihegold. “Ze was erg heet vandaag”, vertelt de Duitse. “Ik was heel blij toen we de tweeërs veilig door waren gekomen, maar in de eners ging het dan toch mis.”

‘Zie je nou wel’

“Als ik het aan Emilio zou vragen, zou hij zeggen: ‘Zie je nou wel'”, verwijst Werth met een grap naar haar keuze voor Weihegold. “Ik ga mijn best doen en ik hoop dat morgen blijkt dat ik toch de juiste keuze heb gemaakt.”

Embryo’s spoelen

Werth vertelt dat ze voor Weihegold koos omdat ze het niet eerlijk zou vonden als Emilio alle zware kampioenschappen zou moeten lopen. “Weihe gaat na de Wereldbekerfinale op rust en dan worden er embryo’s gespoeld. Dan krijgt Emilio weer de kans.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.