Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth pakt leiding WB-klassement

Isabell Werth met Weihegold. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na haar overwinning met Weihegold OLD afgelopen weekend op de Wereldbekerwedstijd in Neumünster, heeft Isabell Werth de leiding van het Wereldbekerklassement overgenomen van Patrik Kittel. Hans Peter Minderhoud is met een vierde plek de hoogstgeplaatste Nederlander.

Met overwinningen in Neumünster en Amsterdam (Weigegold) en een eerste en tweede plaats met Don Johnson staat Werth met 77 punten ruim aan kop. Landgenote Jessica von Bredow-Werndl volgt met 66 punten op de tweede plaats. Patrik Kittel staat nu derde met 65 punten. Minderhoud, die is bezig aan een heel goed Wereldbekerseizoen, volgt met 61 punten. Marcela Krinke Susmelj maakt met 52 punten de huidige top vijf compleet.

Edward Gal staat met 49 punten op de zevende plaats. Diederik van Silfhout heeft 33 punten en staat daarmee vijftiende. Adelinde Cornelissen reed haar Parzival op de kwalificatiewedstrijden in Stockholm en Neumünster naar twee derde plaatsen, goed voor 30 punten en plaats 17 van de ranglijst.

Inmiddels zijn in de West-Europese liga acht kwalificatiewedstrijden verreden. De laatste wedstrijd waar Wereldbekerpunten te verdienen zijn, is Indoor Brabant (10 – 13 maart). De finale wordt van 23 tot en met 28 maart in het Zweedse Göteborg verreden.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

3 reacties op “Isabell Werth pakt leiding WB-klassement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.