Bijna 80% voor Werth en Bella Rose, Marlies van Baalen derde

Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vrijdagochtend werd deGrand Prix verreden in het Duitse Cappeln. Isabell Werth won overtuigend deze CDI4* Grand Prix proef met Bella Rose (v. Bellisimo M) met 79,500%. Plek twee was voor Lara Butler, zij kreeg 71,326% voor haar optreden met Rubin Al Asad (v. Rubin Royal). Marlies van Baalen werd net achter Butler derde met Ben Johnson (v. Johnson). Hun proef werd beloond met 70,609%.

Isabell Werth heeft dit jaar alle wedstrijden gewonnen met Bella Rose, ze scoorden alle wedstrijden boven de 77%. In Aken won ze beide proeven met de vosmerrie en nu in Cappeln ging er nog een schepje boven met bijna 80% in de Grand Prix. Werth staat op de longlist voor Tryon met maar liefst drie paarden, maar heeft al aangegeven dat haar voorkeur uitgaat naar ‘lievelingsmerrie’ Bella Rose.

Negende op NK

Marlies van Baalen behaalde met de Johnson-nazaat eind juli op het NK dressuurpaarden nog 70,7% in de Grand Prix waarmee ze zevende werd in die proef. De resultaten bij het kampioenschap waren goed voor een negende plaats in het eindklassement.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.