Isabell Werth wint met QC Flamboyant OLD finale Nürnberger Burg Pokal

Isabell Werth had het vanmorgen minder makkelijk in de finale van de Nürnberger Burg Pokal dan in de inloopproef die ze donderdag overtuigend met QC Flamboyant OLD won. Nu kreeg Werth te maken met een imponerende Escolar die door Hubertus Schmidt superieur rond gestuurd werd. Toch won de Europese kampioene met een verschil van twaalf punten de finale. Matthias Bouten moest met Quantum Vis MW genoegen nemen met de derde plaats.

“Isabell Werth kan toveren in het zadel”, zei de commentator na afloop van de proef van Werth met haar Fidertanz-zoon QC Flamboyant OLD. Hij doelde op het feit dat de Oldenburger ruin niet 100 procent op zijn amazone geconcentreerd was en dat toch Werth het paard foutloos en mooi naar voren door de proef loodste. Hoogte punten waren wel de draf en galopversterkingen en mooie appuyementen waar Isabell Werth een patent op lijkt te hebben.

Fluitconcert

Werth scoorde 77.78% met drie eerste plaatsen, een tweede en een vierde plaats van Dieter Plewa wat het jurylid een hels fluitconcert opleverde. De hoogste score was 80.976% van Peter Holler, Plewa gaf slechts 74.634%.

Revanche

De hengst Escolar revancheerde zich enorm op de teleurstellende negende plaats in de inloopproef. De zoon van Estobar werd door zijn ruiter Hubertus Schmidt fantastisch voorgesteld. Ook de goedgekeurde Westfaalse hengst kreeg hoge punten voor de versterkingen. Veel 9-ens stonden op het protocol, maar er was een klein smetje wat Schmidt de overwinning koste: in de laatste uitgestrekte galop sprong de hengst even om. Eindscore 77.195% en een tweede plaats direct achter Werth.

Bouten derde en vierde

Matthias Bouten was in de inloopproef tweede met de Quaterback-zoon Quantum Vis, maar kon vandaag niet tegen het geweld van Hubertus Schmidt op. Toch ging de Hannoveraanse hengst beter dan donderdag, hij kreeg nu 76.341%, zo’n twintig punten meer dan de inloopproef. Met zijn tweede paard Bodyguard 49 (v. Burlington) behaalde Bouten ook de vierde plaats.

Brisbane zakt naar vijfde plaats

De merrie Brisbane 19 (v. Belissimo M) werd onder Helen Langehanenberg vijfde, na een derde plaats in de inloopproef.

Vanavond is in Frankfurt voor de beste drie de finale met de stijlprijs.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.