Italiaanse zege in Masters-proef Parijs

Lorenzo de Luca, hier met Balou de Coeur JoyeFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Slechts vier combinaties mochten nog een keer van start in de barrage van de rubriek over 1,50m in Parijs en daarvan bleven er twee nog een keer foutloos. De Italiaan Lorenzo de Luca was het snelst van deze twee en Abdelkebir Ouaddar volgde met iets meer dan een halve seconde afstand.

De Luca had de tienjarige Limestone Grey gezadeld voor deze vijfsterren-proef en voltooide de barrage foutloos met 34,06 seconden op de klok. Ouaddar en Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly), het paar dat vorig jaar de boeken inging als ‘Het beste duo van 2015’, waren ook snel, maar konden de zege niet opeisen met een tijd van 34,67 seconden.

Internationale top vijf

John Whitaker eindigde met Argento op de derde plaats. De Britse topruiter stuurde de zoon van Arko III  in 38.49 seconden rond en was daarmee de snelste vierfouter. De Franse Maelle Martin en Giovani de la Pomme (v. Shindler de Muze) zorgden met de vierde plek, met vier strafpunten in 39,39 seconden voor het beste thuisresultaat.

Max Kühner maakte de top 5 compleet met Cornet Kalua. De Oostenrijker stuurde de zoon van Cornet Obolensky zonder balken eraf te gooien door de basisomloop, maar kreeg een tijdfout.

Nederlanders

Maikel van der Vleuten was met de Stolzenberg-zoon Salomon goed voor het beste Nederlandse resultaat. Het duo kreeg vier strafpunten in de basisomloop en werd vijftiende. Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith (v. Rash R) liepen tegen vijf strafpunten op en werden negentiende.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.