Ga naar hoofdinhoud

Izzy Taylor wint laatste etappe ERM met KWPN’er Be Touchable

Isabel (Izzy) Taylor hier met Orlando. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Britse Izzy Taylor heeft de laatste etappe van de Event Rider Masters gewonnen. Met haar elfjarige Untouchable-zoon Be Touchable greep Taylor met grote voorsprong de winst in de korte 3*-wedstrijd bij Blenheim Castle in Oxfordshire. Voor het fokproduct van Wijlaars uit Oirschot is het de tweede zege op rij, in augustus won Izzy Taylor ook al de 3* in Millstreet met de ruin.

Izzy Taylor leidde de wedstrijd van begin tot eind met de KWPN’er Be Touchable. Ze voegde alleen een enkele tijdfout toe aan de dressuurscore en beklom als winnares het podium. Taylor bleef de nummer twee Tim Price met   Ascona M (v. Cassaro 5) bijna zes punten voor.

Be Touchable sterk in drie disciplines

“Be Touchable is een erg goed paard in alle drie de onderdelen,” vertelde Taylor na afloop, “Ik hoopte met hem in de top te eindigen. Het harde werken in het afgelopen jaar heeft zich dubbel en dwars terug betaald!” Taylor won met de Untouchable-zoon dit jaar de 3* van Millstreet voor de tweede keer op rij en werd daarvoor tweede in de 3* van Cappoquin.

Price en Burton foutloos in cross

Tim Price was een van de twee ruiters die de cross binnen de tijd wist te rijden. De Nieuw-Zeelander klom met Ascona M dan ook van de zesde naar de tweede plek. Chris Burton uit Australië was de andere die het kunststukje herhaalde. Burton maakte dan ook een flinke sprong in het klassement met Graf Liberty (v. Limmerick), hij steeg van plaats negen naar de derde plek.

Tattersall wint eindklassement ERM

Gemma Tattersall won eindklassement van de Event Rider Masters, in Blenheim voegde ze met Chico Bella P nog een vierde plaats toe aan de reeks. Tattersall won twee van de zeven etappes.

Bekijk hier de video van de cross van Blenheim.

Klik hier voor de uitslag.

Bron ERM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.