Ga naar hoofdinhoud

Jacob Melissen: ‘Woensdagmiddag zal het losbarsten’

SFN Zenith en Jeroen Dubbeldam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
RTV Oost was net zoals Paardenkrant-Horses.nl hoofdredacteur Dirk Willem Rosie aanwezig op de kijkdag van de SFN veiling op Landgoed Balkeschoten in Nijkerk. De omroep sprak onder andere met Jacob Melissen, de geestelijk vader van het SFN. Voor hem zijn het spannende dagen, erkende hij. "De verwachting van BVA Auctions is dat het woensdag pas gaat gebeuren. Rond twee uur zal het echt losbarsten", aldus Melissen. 

Tot op heden werd er drie keer geboden in de online veiling (lees hier meer). “Iedereen houdt zo lang mogelijk de kaarten voor de borst”, vertelt Melissen.

Hij deed ook nog uit de doeken dat de veiling nog makkelijk langer kan duren dan de geplande sluiting om 14.10 uur. “Elke keer als er bod wordt gedaan, wordt de veiling met vijf minuten verlengd. Als de veiling tot in de vroege avond duurt, betekent het dat Zenith heel duur is geworden.”

Jeroen Dubbeldam niet aanwezig

Jeroen Dubbeldam was niet aanwezig in Nijkerk. “We snappen dat het zwaar valt voor Jeroen. Als je zo lang en zo nauw samenwerkt met een paard kun je bijna spreken van een relatie. Net zoiets als een relatie die een man en een vrouw hebben. Als daar dan een wig tussen wordt gedreven wordt door derden, doet dat pijn”, sprak Melissen.

De uitzending van Overijssel Vandaag (vanaf 12.00 minuten):

Bron: RTV Oost

Eén reactie op “Jacob Melissen: ‘Woensdagmiddag zal het losbarsten’

  • marcel dufour

    Voor het SFN en de springsport is het te hopen dat deze veiling een succes wordt want als een paard dat op de drie grootste kampioenschappen in de finale’s geen paal naar beneden springt (EK, WK en OS) niet zorgt voor rendement voor de investeerders dan kun je het wel vergeten voor de toekomst.

    Dat gezegd hebbende heb ik er een hard hoofd in dat Zenith daadwerkelijk voor een paar miljoen verkocht gaat worden. Het paard is veel te weinig ingezet de laatste jaren en hij is bijna 13 jaar. Welke topruiter durft zijn of haar sponsor te adviseren dit paard te kopen voor zoveel geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.