Ga naar hoofdinhoud

Janneke Boonzaaijer en Elaine Pen met goede seizoensstart

Janneke Boonzaaijer hier met Effe Kieke
In het Portugese Barroca d'Alva was het afgelopen weekend de seizoensstart voor de eventingruiters. In de korte 1* werd Elaine Pen op Blue Nile (v. Casco) vijfde. In de 2* was Janneke Boonzaaijer de beste Nederlandse. Met Campbelle WS (v. Van Gogh) behaalde ze de zesde plaats en op Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) was er een negende plek.

Met haar Europese kampioenschapspaard Campbelle WS klom Janneke Boonzaaijer in het klassement van de 2* door een foutloze cross, met alleen o,8 voor tijdsoverschrijding, en een nulronde in het springen. Boonzaaijer eindigde met de elfjarige Van Gogh-dochter op 33.9 strafpunten, 3.7 achter winnaar Regis Prud’Hon. De Fransman eindigde met Kaiser HDB 41 75 (v. Quatar de Plape x) op zijn dressuurscore van 30.2.

Debuut met Champ de Tailleur

Boonzaaijer debuteerde met de elfjarige Champ de Tailleur. De elfjarige zoon van Quidam de Revel werd vorig jaar nog door Lieke van der Werf gereden. Ook met dit paard bleef Boonzaaijer foutloos in de cross en het springen. Ze liep alleen tegen 7.2 tijdfouten in de cross aan en kwam op een negende plek met 41.3.

Pen en Blue Nile vijfde

Elaine Pen reed een sterke 1* met de twaalfjarige Blue Nile. Ze eindigde de wedstrijd zonder hindernis- en tijdfouten op haar dressuurscore van 30.3 wat een vijfde plaats opleverde. Ook de korte 1* kreeg een Franse winnaar in de persoon van Bertrand Poisson die op Rapsodie des Ajoncs (v. Fidji du Fleury) de wedstrijd eindigde op 25.6.