Jarno van Erp net naast podium in Mechelen

Jarno van Erp hier met Blikvanger (v. Hamlet). (c) Horses.nl/Tamara van de Krol

De eerste internationale rubrieken van Jumping Mechelen in België waren gisteren voor de jeugdruiters. Jarno van Erp en de tienjarige Tygo-zoon Bon Giorno Go moesten in de de 1,40m-rubriek drie Belgen voor laten gaan. Hij kwam een halve seconde te kort voor een podiumplaats, Pieter Kenis won met overmacht. In de 1,30m-proef voor de ruiters onder de 25 jaar won de Zweedse Antonia Andersson.

Pieter Kenis stuurde Hera d’Hessy (v. Chatman) foutloos en snel rond in 56,57 seconden in de 1,40m-rubriek direct op fouten en tijd en hield de overwinning in eigen land. De 22-jarige ruiter uit Beerse heeft de negenjarige BWP merrie van Chatman nog maar een half jaar onder het zadel. Kenis’ landgenoten Leonie Peeters met Catho (v. Millar) werd tweede en Dries Dekkers met D&J Havanna (v. Griseldi) eindigde op plaats drie. Peeters klokte een tijd van 57,89 seconden en Dekkers bleef met 58,12 seconden Jarno van Erp een ruim halve seconde voor. Van Erp en Bon Giorno Go hadden 58,84 op de klokken gezet.

Micky Morssinkhof sloot in de prijsuitreiking aan op de twaalfde plaats met de merrie Happy Girl 42 (v. Nonstop).

Twee Fasen

De U25-ruiters gingen in Mechelen van start met een Twee Fasen over 1,30m. Na een spannende strijd was het de Zweedse amazone Antonia Andersen die met Non Stop (v. Nintender) met de overwinning naar huis ging. De lokale ruiter Jeroen De Winter pakte op Juice van het Meerdaalhof (v. Elvis Ter Putte) de tweede plaats in 26,93 seconden, Jordy Oostvogels werd met Elaba de Laubry (v. Chin Chin) derde in 26,97.

Met een tiende plaats was Micky Morssinkhof met Care For Love (v. Cardento) de beste Nederlandse.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Jumping Mechelen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.