Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis met twee zesjarige paarden naar WK

Update
Jeanine NIeuwenhuis met Great Lady TC. Foto: Melanie Brevink
Jeanine Nieuwenhuis deed gisteren goede zaken bij de halve finale voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Ze mag met twee paarden naar de finale in Ermelo in juli. Nieuwenhuis zette de concurrentie op afstand met haar merrie Great Lady TC (v. Bretton Woods). Het duo scoorde 87,60 punten. Ook met Genua TC (v. Charmeur) mag ze naar de finale, dankzij een score van 81,60 punten.

Adriaan Hamoen en Jeanine van Twist vormden de jury bij de 28 zesjarigen die aan start verschenen in de halve finale van de KNHS-SportsFit competitie. “We hadden een hele mooie kopgroep”, kijkt Hamoen terug. “Winnares Great Lady TC gereden door Jeanine Nieuwenhuis stak er met kop en schouders bovenuit. Het is een hele grootramige merrie, die met heel veel afdruk beweegt en super voorgesteld werd. Ze lijkt verder in de africhting dan je van een zesjarige gewend bent. Ze blijft super gesloten en bij het terugkomen doet ze dat met een heel actief achterbeen en ze kan extra schakelen. Ook de galopwissels sprong de merrie heel goed.”

Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen werd tweede met de goedgekeurde Totilas-zoon Governor-STR. De combinatie kreeg 85,20 punten. Cornelissen was de meest succesvolle amazone in de halve finales. Na de winst bij de vijf- en zevenjarige sloot ze de wedstrijd af met een gedeelde tiende plaats met Goodman en de tweede plaats met de hengst Governor. Hamoen was lovend over de zoon van Totilas. “Hij toonde een hele goede galopreprise en Adelinde had hem er heel mooi aan staan. Ze reed een hele gelijkmatige proef met mooie overgangen, die ze ook allemaal heel goed reed.” Dat Great Lady TC nog iets stiller was in de aanleuning dan Governor bepaalde de uitslag, volgens de jury.

Ook Dana van Lierop bracht een goedgekeurde hengst aan de start, zij werd derde door Gunner KS (v. Belissimo M) naar een totaal van 82,20 te rijden. “Zeer gelijkmatig in de proef”, oordeelde de jury. “Gunner KS is een grootramig paard waarvan het totaal-silhouet heel mooi is.”

De finale van het wereldkampioenschap wordt op donderdag 13 en zaterdag 15 juli in Ermelo verreden. De overige combinaties die zaterda een startbewijs wisten te bemachtigen zijn:

Kim van de Velden met Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux): 82,00 punten
Joyce Heuitink met Gaudi Vita (v. Apache): 80,80 punten
Laurens van Lieren met  Grandeur A (v. Jazz): 80,20 punten

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.