Ga naar hoofdinhoud

Jeugd massaal naar Jumping de Achterhoek

Elise van de Mheen en Ensilla op Jumping de Achterhoek 2015. Foto: FotoTrailer
Het internationaal springconcours Jumping de Achterhoek in Vragender mag zich verheugen op een enorme opkomst van jeugdruiters in het eerste springweekend van 1 tot en met 4 december. De organisatie is verheugd, want op een aantal internationale jeugdconcoursen elders verliepen de inschrijvingen stroef en een wedstrijd in het Belgische Lier werd afgelopen zomer zelfs geannuleerd.

Jumping de Achterhoek heeft talrijke EK-deelnemers vanuit heel Europa op de deelnemerslijst staan. Van Nederlandse bodem zijn dat Elize van de Mheen en broer Rowen van de Mheen, Paris Morssinkhof, Beau Schuttelaar, Madée Schuttenbeld, Nina van Enckevort, Jens van Grunsven en Lars Kuster.

Er zijn rubrieken voor ponyruiters, children, junioren en U25. Nieuw is een extra springrubriek op 1,20 m-niveau, zodat de deelnemers een extra paard kunnen rijden. Tot nu toe zijn er bijna 300 pony’s en paarden ingeschreven. De officiële inschrijving sluit op maandag 14 november.

Aanmelden is nog mogelijk aangezien er op Paardensportcentrum Lichtenvoorde 400 stallen gebouwd worden met het oog op de tweede week van Jumping de Achterhoek: het CSI1* en CSI2* springen met rubrieken van 1,20 m tot en met 1,45 m-niveau. Dit jaar zijn er twee rankingproeven waarin extra prijzengeld en punten voor de wereldranking te verdienen zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.