Jeugdruiters gaan strijd om NK aan op Coral Estate Renswoude Horse Trials 2017

Op Hippisch Centrum de Schalm in Renswoude wordt van 31 mei t/m 4 juni 2017 de achtste editie van de Coral Estate Renswoude Horse Trials georganiseerd. Er komen zowel nationale als internationale deelnemers aan de start en de jeugdruiters gaan met elkaar de strijd aan om het Nederlands kampioenschap.

Donderdag en vrijdag worden de dressuurproeven gereden, voor vrijdag en zondag staan de springparcoursen op het programma en zaterdag staat in het teken van de cross. In totaal staan er een ponyklasse en vier paardenklassen op het programma dat afgewerkt wordt op het terrein van de familie Boonzaaijer.

Jeugdkampioenschappen

Net als vorig jaar rijden de jeugdruiters hier het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar veroverden Nick Brussee met Ulfonso (junioren) en Janneke Boonzaaijer, die een thuiswedstrijd reed met Campbelle WS (young riders), de titels.

Veteranen

Voor het eerst is er dit jaar een speciale wedstrijd voor veteranen, voor amazones van 35 jaar en ouder en ruiters van 40 jaar en ouder. Tijdens deze wedstrijd wordt geen dressuur gereden, maar de deelnemers leggen wel de cross en het springparcours af. Beide onderdelen vinden op zondag plaats.

Programma

Donderdag 1 juni: Dressuur
Vrijdag 2 juni: Springen en Cross Country
Zaterdag 3 juni: Cross Country en Springen
Zondag 4 juni: Springen en Veteranenwedstrijd

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.