Jimmy Torano vol bewondering over Jeroen Dubbeldam Exclusief

Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was enorm jammer dat SFN Zenith zaterdagavond twee ongebruikelijke fouten maakte in de barrage van de met vijf sterren gedoteerde Grote Prijs op het Winter Equestrian Festival, want Jeroen Dubbeldam zette de tweede tijd neer met zijn Wereld- en Europees kampioen en was daarmee zelfs sneller dan de winnaar van Olympisch brons, Eric Lamaze met Fine Lady.

Alleen een ontketende Kent Farrington was iets meer dan drietiende sneller dan de Nederlandse topcombinatie, die in de basisomloop al een demonstratie feilloos paardrijden had gegeven.

Bewondering

Zelfs internationaal springruiter Jimmy Torano, de commentator bij de livestream, stak zijn bewondering voor de combinatie niet onder stoelen of banken. “Jeroen is zonder twijfel de meest gedecoreerde deelnemer aan deze Grote Prijs. Hij is Olympisch, Wereld- en Europees kampioen. Het is alsof hij alle knoppen op dit paard kent en foutloos weet te bedienen. Hij rijdt op de millimeter nauwkeurig, kan hem precies zo plaatsen als hij wil en haalt het beste in dit paard naar boven.”

Gemengde gevoelens

Dubbeldam zelf had gemengde gevoelens over de afloop. “Tja, je probeert het gewoon. Zenith sprong super en dan probeer je die proef te winnen. Ik wilde ook niet voor de tweede of derde plek rijden. Het was jammer dat we die tweede fout kregen, anders waren we nog vierde geweest.”

Klik hier voor het verslag van de Grote Prijs in Wellington

In Paardenkrant-Horses.nl van deze week meer over het Winter Equestrian Festival in Wellington. Morgen al beschikbaar in de digitale versie.

Nog geen abonnee? Klik hier

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Jimmy Torano vol bewondering over Jeroen Dubbeldam
  1. 1

    De eerste fout kwam omdat ze net een beetje te groot een beetje te vlak kwamen, tweede was een mooie draai en eigenlijk een lichte fout.
    Jeroen lijkt besloten te hebben het ongelijk van velen te bewijzen die stellen dat Zenith weinig tot geen proeven op tijd kan winnen.