Ga naar hoofdinhoud

Jody Bakker wint finale Bit Talent van het Jaar

Bit talentendag
Gisteravond werd op Indoor Drachten de finale van het Bit Talent van het Jaar verreden. Zes talentvolle combinaties streden om de titel. Uiteindelijk kwam Jody Bakker met haar grote vos Horses2fly Airforce als beste uit de bus. Zij werd het nieuwe Bit Talent en won daarmee een dressuurzadel van Kent & Master, een cheque van 250 euro van Epplejeck en een les bij dressuuramazone Adelinde Cornelissen en het ATC.

De zes finalisten Jody Bakker, Romee de Jager, Iris Steijn, Demi van Andel, Suzanne Albers en Romiëlle Tuyl gingen de strijd met elkaar aan in een ‘battle’.

De eerste battle ging tussen Jody, Iris en Demi. Er waren zes punten te verdienen (twee via internet, twee via het ATC en twee via Adelinde Cornelissen). Na een kleine drie minuten rijden in de hoofdpiste was het tijd voor de beoordeling. De internetpunten gingen naar Jody. Romy Froma, die namens het ATC in de jury zit, gaf twee punten aan Demi en Adelinde vond het lastig. “Alle drie de paarden hadden last van spanning, maar de amazons reden erg goed en ongestoord verder. Ik kies voor Jody en Demi, zij gaan een ronde verder,” besloot de Grand Prix-amazone. In de tweede groep waren Romee, Suzanne en Romiëlle aan de beurt. Al snel werd duidelijk dat de meeste punten naar Suzanne en Romiëlle gingen.

Rood & groen

In de volgende ronde mocht het publiek ook mee gaan doen. Demi en Romiëlle reden tegen elkaar. Vonden zij Demi goed, dan hielden ze de groene kaart op, kozen ze voor Romiëlle dan staken ze de rode kaart op. Het publiek kleurde vooral rood, dus twee punten voor Romiëlle. “Goh wat spannend,” vertelde Romy van het Adelinde Training Center. “Tijdens de test kwam Demi juist naar voren, dan moet Adelinde maar beslissen.” En Adelinde koos uiteindelijk voor Romiëlle die haar handen vol had aan de sensibele Elanta.

Gelijkgestemd

De strijd tussen Suzanne en Jody werd door Romy en Adelinde in het voordeel van Jody met haar grote vos beslist. Het publiek was gelijkgestemd met net zoveel groene als rode kaarten en hier gaf de stemming op Bitmagazine.nl (waar afgelopen week gestemd kon worden) de doorslag. Jody kreeg ook deze punten en mocht door naar de finale.

Finalebattle

De laatste battle ging tussen Romiëlle Tuyl en Jody Bakker. Beide amazones lieten zich van hun beste kant zien in de korte tijd die ze hadden. De marketingdames van Bit telden meer groene dan rode bordjes op de tribune en Romiëlle scoorde hiermee de eerste punten. Romy en Adelinde moesten beslissen. De ATC punten gingen naar Jody en Adelinde vond beide dames erg goed rijden, maar koos voor Jody Bakker als uiteindelijke winnaar.

Prijzen

Alle zes de finalisten kregen een abonnement op Bit. Jody won een dressuurzadel van Kent en Masters, een Epplejeck cadeaucheque ter waarde van 250 euro, een training bij het Adelinde Training Center en een les met haar paard van  Adelinde in Nijkerk. Romiëlle mocht als runner-up een Epplejeck cheque, ter waarde van 150 euro, in ontvangst nemen. Demi van Andel, de nummer drie, won een Epplejeck cheque ter waarde van 100 euro.

Bron: Bitmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.