Ga naar hoofdinhoud

Johansson nieuwe coach Zweedse jeugdruiters

Svante Johansson en Saint Amour
De Zweedse hippische federatie heeft bekend gemaakt dat Svante Johansson de nieuwe bondscoach is van de Zweedse jeugdruiters. De winnaar van de World Cup-omloop in Gothenburg in 2009 heeft zelf een indrukwekkende springcarrière achter de rug en laat in een persbericht weten uit te kijken naar zijn nieuwe taak als bondscoach.

Johansson liet vandaag in een persbericht van de Zweedse hippische federatie weten het een grote eer te vinden om gevraagd te zijn voor de rol van bondscoach en uit te kijken naar de samenwerking met andere competente mensen met wie hij visie deelt over het springen en de training.

Toekomst

“Dit is een nieuwe start voor mij en voor de jonge Zweedse ruiters. Nu moeten we ons richten op de sport en de toekomst”, aldus Johansson, die zelf zijn laarzen nog niet aan de wilgen hangt en samen met zijn vrouw op hun boerderij in Halland werkt.

Carrière

Johansson heeft als ruiter een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij begon zijn springcarrière bij de pony’s en heeft in de loop der jaren op tal van kampioenschappen gereden. Bovendien staat de ruiter in Zweden goed aangeschreven als trainer.

Bron: Ridehesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.