Johansson nieuwe coach Zweedse jeugdruiters

Svante Johansson en Saint Amour

De Zweedse hippische federatie heeft bekend gemaakt dat Svante Johansson de nieuwe bondscoach is van de Zweedse jeugdruiters. De winnaar van de World Cup-omloop in Gothenburg in 2009 heeft zelf een indrukwekkende springcarrière achter de rug en laat in een persbericht weten uit te kijken naar zijn nieuwe taak als bondscoach.

Johansson liet vandaag in een persbericht van de Zweedse hippische federatie weten het een grote eer te vinden om gevraagd te zijn voor de rol van bondscoach en uit te kijken naar de samenwerking met andere competente mensen met wie hij visie deelt over het springen en de training.

Toekomst

“Dit is een nieuwe start voor mij en voor de jonge Zweedse ruiters. Nu moeten we ons richten op de sport en de toekomst”, aldus Johansson, die zelf zijn laarzen nog niet aan de wilgen hangt en samen met zijn vrouw op hun boerderij in Halland werkt.

Carrière

Johansson heeft als ruiter een indrukwekkende carrière achter de rug. Hij begon zijn springcarrière bij de pony’s en heeft in de loop der jaren op tal van kampioenschappen gereden. Bovendien staat de ruiter in Zweden goed aangeschreven als trainer.

Bron: Ridehesten

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.