Jonge Holloway verwijst nestor Ian Millar naar tweede plek

Op het CSIO in Ocala was de barrage van de 1,50m ‘Thursday Prix’ een spannende aangelegenheid. De strijd werd beslist in het voordeel van de twintigjarige Hunter Holloway die op de KWPN’er VDL Bravo S drie tiende sneller was dan de geroutineerde combinatie Ian Millar en Dixson. Isabelle Lapierre reed de KWPN-merrie Cescha M naar de derde plek.

De Amerikaanse Holloway is nog niet lang onderweg op het hoogste niveau in de springsport. Toch wist ze gisteravond met de Ephepe for Ever-zoon VDL Bravo S routinier Ian Millar te verslaan. Met 39,46 seconden was Holloway drie tiende sneller dan Millar met zijn veertienjarige Dixson (v. Vigo d’Arsouilles).

De andere vijf barrage-kandidaten reden ook hard voor een podium plek. De derde plaats was weggelegd voor de Canadese Isabelle Lapierre die met de tienjarige Diamant de Semilly-dochter Cescha M tevens de derde en laatste foutloze was. Zij klokte een tijd van 40,75 seconden.

De ruiters op de plaatsen vier, vijf en zes waren nog sneller dan Hunter Holloway, maar hadden ook alle drie een balk in het parcours. Eugenio Garza Perez reed de Jetset-zoon Bariano naar de vierde plek in 37,61 seconden. Devin Ryan volgde met de KWPN’er Cooper (v. Unaniem) op de vijfde plaats (38,64) en Emanuel Andrade sprong op de Verdi-nakomeling Bonjovi naar de zesde plaats (39,18).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.