Jonge paarden-competitie draagt naam van Big Star

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanaf 2017 heet de nationale competitie voor zesjarige springpaarden in Groot-Brittannië de ‘Big Star Competition’. Dit maakte British Showjumping bekend. De winnaar van teamgoud in Londen 2012 en individueel goud in Rio 2016 was zelf als zesjarige kampioen van Groot-Brittannië.

“Geweldig dat Big Star op deze wijze wordt geëerd”, reageert Nick Skelton, die zijn leven lang jonge paarden opleidde in de Britse nationale competities. “Ik hoop dat het anderen inspireert om ook het pad te volgen waarvan ik overtuigd ben dat het de juiste manier van opleiden is.”

Eigenaar Widdowson

Eigenaar Gary Widdowson voelt zich eveneens vereerd. “We hebben deze competitie twee keer gewonnen. De eerste keer in 2008 met Carlo, die ook door Nick werd opgeleid. En het jaar daarna met Big Star, waarvan wij meenden dat we hem met het oog op Londen 2012 en Rio 2016 moesten aanhouden.”

Bron: British Showjumping / Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.