Jos Hogendoorn voert de boventoon in het ZZ-Zwaar

Met ruim 70% schreef Jos Hogendoorn vrijdagmiddag met Convalaria (v. Valdez) het ZZ-Zwaar van Harmelen op zijn naam. In de rubriek van dertien starts scoorden maar drie combinaties boven de 60%.

“Dit was nu de vierde keer en ik merk dat het echt steeds beter gaat”, vertelt Hogendoorn blij.
“Dit niveau is voor ons allebei nieuw, maar vandaag merkte ik echt dat ik zelf steeds meer controle krijg en dat ik met meer rust en focus de proef rijdt. Ze is heel werkwillig, maar ik moet gewoon zorgen dat ik me aan mijn plan houdt en dat lukte nu goed.”

Complimenten
Over de proef vertelt hij verder: “Ze was iets gespannen terwijl ze dat normaal nooit is. De proef was wel foutloos. Van de jury’s kreeg ik een heel mooi compliment. Zij vonden dat ik haar heel fijn  voorstelde, met veel rust en gevoel. Dat is natuurlijk super om te horen.”

Internationaal
Hogendoorn is in dienst als stalruiter bij Dressuurstal van Baalen. Convalaria is zijn eigen paard en samen zijn ze bij de basis begonnen. In no time zijn ze nu door het ZZ-Zwaar heen.
“We hebben de punten voor de Prizx St. Georges al, maar ik wil haar nog één keer ZZ-Zwaar starten over twee weken. Begin februari wil ik dan de overstap maken en dan zou ik graag begin van de zomer ook een keer internationaal willen starten”, vertelt hij enthousiast over zijn verdere plannen.

Lotje Schoots werd met Grace of Rose (v. Jazz) tweede met 68,36%. De derde plaats was voor Katie Werring en Francois (v. Voice) met 64,93%

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.