Driejarig talent Jovian verkocht aan Helgstrand

Jovian onder Chiara Prijs Foto: M. Offerman, Manege de Prinsenstad

Apache-zoon Jovian is krap een maand na zijn overwinning in de Kalfsbeek dressuurbokaal verkocht aan Andreas Helgstrand. De driejarige hengst werd gefokt door de familie Ten Bosch en kwam na de hengstenkeuring in het bezit van Ad Valk en Jeroen Witte. Begin dit jaar werd hij aangekocht door de Zweedse Sophia Skobe Rosén van Team Stall Säthälla.

Bart Bax en Stephanie Kooyman waren na afloop van de aanlegtest voor driejarige dressuurpaarden van fokvereniging VWF op manege De Prinsenstad in Delft unaniem over hun oordeel over Jovian, die zij als een stoere krachtpatser omschreven. Kooyman beschreef Jovian na afloop van de finale als volgt: “Het paard gaf mij een heel goed gevoel in alle drie de gangen en zoveel kracht voor een pas driejarig paard!”

‘Kort maar geweldig avontuur’

Jovian werd uitgebracht door Chiara Prijs. De amazone reed eerder al het paard  Falcon (v. Apache) voor dezelfde eigenaren. Falcon is nu in het bezit van Lisa Müller, de vrouw van topvoetballer Thomas Müller. Prijs noemt het avontuur met Jovian op haar Facebookpagina kort maar geweldig. Ze heeft genoten van ieder moment met de hengst en noemt het ‘een gevoel om nooit te vergeten’. De amazone wenst Team Helgstrand alle succes.

Lees ook: Chiara prijs wint Kalfsbeek dressuurbokaal met Jovian

Bron: FB/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.