Ga naar hoofdinhoud

Jovian wordt verslagen in Denemarken: 4e plaats in Aalborg

Jovian (v. Apache) met Eva Möller - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Een vierjarige als Jovian (v. Apache) van Andreas Helgstrand en Kleppenhus Invest A/S kom je niet zo vaak tegen. Toch moet hij zich nu al een paar keer gewonnen geven. In de Pavo Cup werd Jameson RS2 boven Jovian geplaatst door de jury (niet door de gastruiter), maar in Denemarken komt de indrukwekkende hengst niet verder dan de vierde plaats. Onder Simone Pearce liep de hengst naar 85 punten in de kwalificatie voor het Deense kampioenschap voor jonge paarden. 

In Aalborg moest Jovian zich gewonnen geven door drie andere Helgstrand paarden. Met 90,4 punten werd de kwalificatie gewonnen door de kampioensmerrie Skovens Tzarina (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) met Mette Sejbjerg Jensen, met 87,2 punten werd de ook door Sejbjerg Jensen geredenStraight Horse De Milla (De Niro x Blue Hors Zack) tweede. Dat zijn overigens ook niet zomaar de eerste de beste merries: Tzarina, de volle zus van drievoudig Wereldkampioen Sezuan, was Deens kampioene in 2017 en De Milla komt uit de volle zus van Glock’s Zonik. Op een derde plaats en dus ook nog boven Jovian werd de Helgstrand-hengst Quaterhit (v. Quatergold) geplaatst met 86,8 punten.

Laagste cijfer voor rittigkeit

Het laagste cijfer voor Jovian in Aalborg was de 7,8 voor de rittigkeit. Opvallend, aangezien de hengst in de Pavo Cup (toen nog gereden door Eva Möller) van zowel de jury als van de gastruiter (een 10) hoge punten kreeg in Ermelo.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.