Julian de Boers zilveren WK-paard Fernando verkocht

Julian de Boer maakte zojuist op zijn facebookpagina bekend dat zijn zilveren WK-paard Fernando V is verkocht. ‘My super Fernando is sold! I wil miss him but wish him and his new owners all the best!’ schreef De Boer op facebook.

“Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om hem te verkopen, maar ik was met een ander paard bij iemand thuis en toen kreeg ik een bod op Fernando”, vertelt De Boer. “Het was dus eigenlijk onverwacht. En je hebt natuurlijk altijd wel een idee wat je zou willen, maar ik had nog nooit geld voor hem gevraagd.”

Nederland

Over de koper wil de ruiter niet veel zeggen behalve dat hij deze goed kent en dat Fernando het daar goed zal hebben. De ruin blijft in Nederland en het is de bedoeling dat hij op hetzelfde niveau verder gereden gaat worden.
Het laatste internationale optreden van De Boer en de inmiddels zevenjarige ruin van Zapatero VDL was vorige maand in Kronenberg, waar ze twee keer in de top tien eindigden.

WK-zilver

Het duo won vorig jaar op het WK voor jonge paarden in Lanaken onverwacht zilver bij de zesjarigen. In de tweede kwalificatie eindigde de KWPN-ruin toen op de derde plaats, maar een springfout in de eerste kwalificatie leek een finale in de weg te staan. Toen De Boer op de dag van de finale letterlijk onderweg was naar huis hoorde hij net op tijd dat hij toch mocht starten. Dat optreden leverde de ruiter uit Nieuwleusen de zilveren medaille op.

 

Bekijk hier het laatste optreden van Julian de Boer met Fernando:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.