Ga naar hoofdinhoud

Julio Mendoza Loor en Chardonnay eerste dressuur duo voor Ecuador op WEG

Op de testwedstrijd voor de dressuurruiters in Tryon haalde Julio Mendoza Loor voor de tweede keer het benodigde percentage om een startplek te bemachtigen voor de wereldruiterspelen. Hij is hiermee de eerste dressuurruiter uit Ecuador die op de WEG in Tryon in actie zal komen.

Op de in Amerika gefokte Oldenburger Chardonnay (v. Comic Hilltop FRH) scoorde Julio Mendoza Loor 67.630%. Samen met de 66.087% behaald in Wellington heeft de ruiter uit Ecuador voldaan aan de kwalificatie voor de WEG die in zijn achtertuin worden gehouden. Mendoza Loor woont op 16 kilometer van Tryon.

Pan Am Games

De 39-jarige Julio Mendoza Loor was al wel voor zijn land uitgekomen op de Pan Am Games in Toronto waar hij met Chardonnay zeventiende werd. Afgelopen november startte hij op de Bolivarian Games in Bogotá, daar werden twee eerste plaatsen behaald en een twee. Beide Spelen waren op Lichte Tour niveau.

Eerste Grand Prix in Wellington

Op Global Dressage Festival in Wellington in februari reed de man uit Ecuador zijn eerste Grand Prix met de dertienjarige Oldenburger.

Bron Dressage News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.