Jumping Kapellen, Jumping Grobbendonk en Dressuur Schoten onder één dak

Foto Lonneke Ruesink

Jumping Kappellen, Jumping Grobbendonk en de internationale dressuurwedstrijden die Mariette Withages jaren organiseerden, hadden alle drie een nieuwe boost nodig. Met Jacky Buchmann, Axel Verlooy en Mariette Withages als ‘trekpaarden’ werd een nieuw concept uit de grond gestampt dat de toekomst van zowel het springen als de dressuur in België een nieuwe dimensie geeft. Van 1 tot 4 augustus en van 7 tot10 augustus organiseren zij op de terreinen van Jumping Kapellen twee internationale topevents.

“We bundelen onze krachten”, vertelt een enthousiaste Jacky Buchmann. “Door met z’n drieën samen in zee te gaan sparen we organisatiekosten. Vooral op het vlak van infrastructuur zijn de drie partijen winnaar. De taken hebben we verdeeld. Zelf sta ik in voor algemene organisatie, Axel Verlooy is sportief verantwoordelijke en Mariette Withages draagt de verantwoordelijkheid voor het dressuurgebeuren.”

Medeorganisator Axel Verlooy steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Jumping Kapellen en Grobbendonk hebben gedurende meer dan twintig jaar hun waarde bewezen. Het waren twee klassiekers van formaat. In Grobbendonk dienden we noodgedwongen een streep te trekken onder de organisatie, Natuur en Bos gaf ons geen vergunning meer. Nu pakken we samen uit met meer prijzengeld. We verwachten meer volk en meer sponsors zodat ook meer betere paarden en ruiters naar Kapellen komen. Zelf ben ik nu alleen nog sportief directeur. Op mijn lijf geschreven, ik sta heel dicht bij de ruiters en heb er goede moed in.”

Mariette Withages organiseert al meer dan twintig jaar internationale dressuurwedstrijden. “Vergeleken met ons omringende landen liep ons land achter. Met ons nieuwe project doen we daar iets aan. Ik heb dressuur over de hele wereld mogen uitdragen en ben bijzonder blij dit ook in ons land te kunnen promoten. Door beide evenementen na elkaar op dezelfde locatie te organiseren krijgen we een grote multidisciplinaire organisatie.”

Bron: De Paardenkrant-Etienne Van Muylem

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.