Jur Vrieling: ‘Hier hadden we geen rekening mee gehouden’

Jur Vrieling met VDL Glasgow van t Merelsnest N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Voor mijn gevoel kwam ik goed de driesprong in”, zegt Jur Vrieling, zoekend naar een verklaring voor de beide balken die rolden in de combinatie. “Als je fouten krijgt, moet je altijd eerst naar jezelf kijken, maar vandaag liep het niet.”

“Met Glasgow kan ik 100 keer een triple bar aanrijden en dan krijg ik ‘m er 100 keer niet af. En dit jaar gebeurt het me twee keer: in Rotterdam en hier. Ja, zegt het maar…”

Triple bar

Vrieling liet Glasgow van ’t Merelsnest luchtig en voorwaarts de triple bar van de laatste lijn springen. Maar dat moest, vanwege die afstand in vijf galopsprongen  naar de dubbel. “Dan verwacht je  niet dat je daar net met het achterbeen op tikt. Dat was toch een dure fout. Maar met 12 strafpunten voor Frank en 13 voor mij is het resultaat gewoon teleurstellend.”

Voorkomen

Het opmerkelijke is dat Glasgow van ’t Merelsnest de moeilijke dingen goed deed, zoals de korte afstand in vier galopsprongen van de brede bruine oxer naar een steilsprong, en de laatste lijn met de dubbelsprong. “Dus ik krijg toch fouten die ik op de één of andere manier had moeten voorkomen. Glasgow voelde goed aan, maar je koopt er niks voor.”

Geen rekening mee gehouden

Hier hadden we helemaal geen rekening mee gehouden. Gisteren sprongen de paarden heel goed. Zo zie je maar hoe snel ’t kan gaan in onze sport.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.