Jur Vrieling: ‘Ik kan Glasgow niks verwijten’

Jur Vrieling met VDL Glasgow van t Merelsnest N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De derde dag van het WK in Tryon gaat niet de geschiedenis in als een hoogtijdag voor Jur Vrieling. “Klote”, zegt de man uit Holwierde als hj voor de tweede dag op een rij met 13 strafpunten aan de finish is gekomen.

Verschil met gisteren: nu reed Vrieling zelf niet zo sterk. “Ik kan Glasgow niks verwijten. De eerste fout ontstond omdat ik die afstand in zeven bewuster had moeten rijden. In acht kan ook, maar het plan was zeven en dan moet je dat ook goed uitvoeren. Ik kwam gewoon te groot.”

Nog meer schade

In de driesprong ontstond nog meer schade. “Ik gaf veel te veel been op de triple bar. Ik wou niet dat hij op de achterste paal landde en gaf veel been. Toen dacht hij dat het op één galopsprong moest.”

Gisteren

De fout die Glasgow gisteren op de triple bar maakte speelde nog wel in Jurs hoofd toen hij binnenreed. “Ik wou niet dat hij weer die achterste paal kreeg. En nu drukte ik iets te veel.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Jur Vrieling: ‘Ik kan Glasgow niks verwijten’
  1. 1

    Nou Jur, ik hoor je constant zeggen dat het aan jou licht. Zo vaak hoor ik het je zeggen dat het opvallend wordt. Destijds met Zirocco Blue en nu met Glasgow, ligt het aan jou en niet aan de paarden. Zelfkritiek is oké, maar wat jij nu doet is jezelf tekort doen. Zirrocco Blue daar maak ik geen woorden meer aan vuil, dat heeft iedereen wel door. Maar Glasgow had wel wat handiger mogen zijn. Ik hoop dat je met betere paarden beter tot je recht zult komen.