Jur Vrieling na val van Baltic VDL met twee gebroken ribben naar Tryon

Jur Vrieling en Baltic VDL - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Jur Vrieling maakte gisteren een behoorlijke smakkerd van Baltic VDL in de Sires of the World-rubriek in Lanaken. In de dubbel stopte Baltic op de oxer en knalde Vrieling behoorlijk tegen de Longines oxer. Daarna verliet de ruiter enigszins mank de ring. Die knal tegen de oxer had ook nog gevolgen: twee gebroken ribben. Morgen vliegt de Groningse bikkel toch gewoon naar Tryon om daar vanaf woensdag met VDL Glasgow van ’t Merelsnest N.O.P. de Nederlandse WK-titel te verdedigen. 

Met behoorlijk tempo reed Vrieling op de dubbel aan en nadat Baltic geen goede afstand kreeg op de insprong, stopte hij op de oxer. Dat kwam voor Vrieling onverwachts en zo ging hij eraf. Geen optimale voorbereiding voor de ruiter, die nu in Tryon op z’n tanden moet bijten. De Nederlandse springpaarden zijn inmiddels al in Tryon, de ruiters vliegen er morgen achteraan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nla

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Jur Vrieling na val van Baltic VDL met twee gebroken ribben naar Tryon
  1. 1

    Normaal gesproken een kansloze missie als zijn ribben echt gebroken zijn.
    Pijnstillers mag hij niet nemen want dat is doping en uit ervaring kan ik zeggen dat met gebroken ribben springen nagenoeg niet te doen is.