Jur Vrieling pech in GP Falsterbo, Guerdat wint

Ter beschikking gesteld voor een dekking: VDL Glasgow van 't Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jur Vrieling was in grote vorm met zijn paarden op het 5* CSIO van Falsterbo. Winst was er in de landenwedstrijd met het Nederlandse team, maar ook met de Diamant de Semilly-merrie Acascia wist de Groninger drie rubrieken te winnen. In de Grand Prix van Falsterbo liep het gisteren anders, Vrieling moest met zijn toppaard VDL Glasgow van ’t Merelsnest door pech opgeven. De Zwitser Steve Guerdat won de Grote Prijs.

Jur Vrieling had in de Grand Prix pech met de hengst VDL Glasgow van ’t Merelsnest (v. Nabab de Reve). In de landing na de sloot verloor Glasgow een ijzer waardoor hij in de wending naar de volgende hindernis weggleed. Vrieling kreeg ook prompt een fout en gaf vervolgens op.

Tweede 5*-zege voor Guerdat en Hannah

Tien combinaties hadden meer geluk, zij bleven foutloos en verdeelden de prijzen in de barrage van de 5* Grand Prix. Steve Guerdat was op de BWP’er Hannah (v. Dulf van den Bisschop) de snelste in de spannende barrage, de tweede 5*-overwinning dit jaar voor het duo. Zilveren Olympiër Peder Fredericson moest met zijn Nederlands gefokte, maar sBs-geregistreerde H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) 0,46 seconden toegeven en werd tweede.

Meer Zweden

De derde plaats was voor de jonge Amerikaanse Chloe Reid die Codarco (v. Darco) onder het zadel had en zeven tiende van een seconde langzamer was dan Guerdat. De Zweden deden het goed voor eigen publiek want de vierde plaats was voor Henrik Von Eckermann op zijn Belgisch gefokte Cantinero (v. Cento) en Helena Persson werd vijfde op haar schimmel Bonzaï H (v. Baloubet du Rouet).

Balk voor Romp

De hoogst geplaatste Nederlander was Ruben Romp die op Audi’s Teavanta II C Z (v. Treasure) negentiende werd door een afgeworpen balk.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Dagblad van het Noorden

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.