Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling door pechfout naast podium

Vrieling met Corporal VDL Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In tweede ronde van de Glock's Perfection Tour werd zojuist echte strijd geleverd voor de hoofdprijs. Jur Vrieling leek op de hoofdprijs af te stevenen met de schimmelhengst Corporal VDL, maar kreeg pech op de laatste hindernis. Als snelste vierfouter eindigde hij als vijfde. Gianni Govoni pakte de winst met de Oklund-zoon Antonio.

De 1,55m hoofdproef van vandaag op het Glock Horse Perfomance Center werd over twee rondes verreden, met vijftien combinaties in de tweede ronde. De voor Oostenrijk startende Julia Houtzager-Kayser was samen met de Ier Cameron Hanley de eerste twee foutlozen. Julia Houtzager was met Sterrehof’s Cayetano Z (v. Caretano  Z) lang de snelste met de tijd van 46,23 seconden. Hanley had net daarvoor op Quirex (v. Quirado) een tijd van 52,14 seconden neergezet. Uiteindelijk werd Houtzager derde en Hanley vierde.

Pech op laatste

Jur Vrieling was de eerste die met de Cardento-zoon Corporal VDL een flinke hap van Houtzagers tijd afhaalde. De hengst was zeer scherp en snel. Alleen op de laatste hindernis ging het net mis en kreeg het paar een balk.

Snelle Italiaan

Gianni Govoni had meer geluk in zijn rit op de KWPN’er Antonio. De Italiaan liet alle balken liggen en finishte in 43,36 seconden. Na hem kwam de snelle Gert-Jan Bruggink die met Connelly 2 (v. Calvados Z) voortvarend van start ging en niet kon voorkomen dat de tweede hindernis eraf ging. Hij haalde het gas er iets af en werd met vier strafpunten tiende.

Muff foutloos

De Zwitser Werner Muff was vervolgens de laatste foutloze in de tweede ronde. Hij klokte een tijd van 46,00 seconden op de Contendro I-zoon Cosby en werd achter Govoni tweede.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.