Jur Vrieling sleept VDL-prijs binnen met Glasgow

Jur Vrieling met Glasgow van 't Merelnest Foto: Jacquelien van Tartwijk

Veel toepasselijker kon het niet. Een hengst van de VDL Stud won zojuist op Indoor Drachten de VDL Stud-prijs, een rubriek met barrage over een parcours van 1.45 m. Jur Vrieling troefde met Glasgow van ’t Merelsnest in een grote barrage Wout-Jan van der Schans en Sanne Thijssen af.

Maar liefst 18 combinaties meldden zich in het Fries Congres Centrum voor de eindstrijd met maar liefst 6250 euro voor de winnaar. Sanne Thijssen ging met haar routinier Ulena aan de leiding tot Wout Jan van der Schans in de ring verscheen met Capetown.

Kleine verschillen

De verschillen waren bijzonder klein (0/36.10 voor Van der Schans, 0.11 seconden sneller dan Thijssen) en alleen een uiterste poging kon de winst opleveren voor Vrieling. Zeer kort draaiend snoepte de Groninger dan toch noch 0.07 van de tijd van Wout Jan van der Schans af en dankzij een scherp van het hout springende Glasgow bleven alle palen liggen.

Patteet op vier

Met Secoast Calypso van de Zuuthoeve legde Gudrun Patteet beslag op de vierde plaats, gevolgd door Remco Been/Lumen Ulady en Johnny Pals/Vignet.

Uitslag

Bron: Paardenkrant/Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.