Ook gastruiters geven 10 aan Eternity Update

De driejarige Eternity (v. Escolar) is als een wonderpaard. Hij kreeg drie 10'en (voor de draf, de galop en van een van de testruiters). Amazone Eva Möller baalt als een stekker dat hij volgende week wordt opgehaald door eigenaar Andreas Helgstrand die hem in Denemarken wil hebben. "Dit paard is als een droom om te rijden." - Foto: Rick Helmink

De driejarige wonderruin Eternity (v. Escolar), samen met de vierjarige merrie Candy OLD een van de opvallendste dressuurpaarden van de Bundeschampionate, scoorde ook bij de gastruiters een 10. Met totaal 19,5 punten (9,5 en een 10) van Marcus Hermes en Anke Unger werd hij de nieuwe onomstreden Bundeskampioen bij de driejarige merries en ruinen. 

De amazone van de hengst, Eva Möller, laat weten dat ze het enorm jammer vindt dat ze hem volgende week al weer moet ‘inleveren’. “Andreas haalt hem naar Denemarken, dus helaas gaat hij volgende week al weer weg”, vertelt Möller. “Het is werkelijk een droompaard. Ik rijd hem nog maar een paar weken en ik hoef als amazone eigenlijk niets te doen. Hij loopt gewoon van zichzelf zo.”

Verslag 1e deel finale

Jury over driejarige Eternity: ‘Ik zou willen dat we een 11 konden geven’

De driejarige ruin Eternity (Escolar x Sir Donnerhall I) is misschien wel een van de meest opvallende dressuurpaarden van de Bundeschampionate 2017. In het eerste deel van de finale voor driejarige merries en ruinen scoorde de onlangs door Andreas Helgstrand aangeschafte ruin gemiddeld een 9,1. De Escolar-zoon, die zich voor een driejarige ongelooflijk laat zien, kreeg twee keer een 10, voor de draf en de galop.

Na de 10 voor de draf kwam de jury in de knoop met de punten. “De galop is namelijk nog beter dan de draf, maar we kunnen niet hoger geven dan een 10. We zouden hem liever een 11 geven, maar dat gaat niet. Het wordt dus een 10+”, aldus de jury. Verder kreeg de ruin een 7,5 voor de stap (‘de stap zou iets ruimer kunnen zijn, maar is wel altijd in takt’), een 9 voor de scholing en een 9 voor de aanleg. Wie zou willen zeuren, kan zeggen dat het getoonde bijna té goed is voor een driejarig paard.

Revival van de E-lijn

Een tweede Escolar mag naar het tweede deel van de finale, het overrijden. De merrie Eyleen (Escolar x Laurentianer) met Andrea Krehenwinkel. Escolar (Estobar NRW x Fürst Piccolo) maakt dit jaar veel indruk met zijn eerste jaargang driejarigen. Ook voor de Nederlandse fokkerij is hij – gezien zijn bloedvoering met het niet veel voorkomende E-bloed – zeker interessant.

Uitslag

Fotoserie Eternity

Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink
Eternity (v. Escolar) met Eva Möller – Foto: Rick Helmink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.